12 Mayıs 2015 Salı

DEVLETİ YÖNETENLERİN MUTFAĞINDAKİ ŞEF ...

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR





DEVLETİ YÖNETENLERİN MUTFAĞINDAKİ ŞEF
HİLTON DALAMAN SARIGERME RESORT & SPA’NIN MUTFAĞINI YÖNETİYOR
Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & SPA’nın mutfağına devletleri yönetenlerin mutfağındaki şef girdi. Kenan Evrenden Turgut Özal’a, Süleyman Demirel’den Mesut Yılmaz’a ve François Mitterand’a kadar pek çok devlet yöneticisinin yemeğinde yer alan Şef Bülent Yıldız, dünyanın 4 prestijli yarışmasından da 1.’lik ödülü kazandı


Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & SPA’nın mutfağına uluslararası yarışmalarda 1.’lik ödülü kazanmış Şef Bülent Yıldız girdi. Cumhurbaşkanları, başbakanlar ve bakanlar dahil devlet yönetimindeki pek çok ismin de yemeğinde de bulunan Şef Yıldız, birçok ülkenin mutfağını da deneyimledi.
Şef Bülent Yıldız’ın yemeklerine katıldığı devlet büyükleri arasında Kenan Evren, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz ve François Mitterand bulunuyor. Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & SPA’nın mutfağının yeni yöneticisi Şef Bülent Yıldız, NATO yemeklerinde 3 kez görev alarak, yüksek kalite standartlarının yer aldığı bir organizasyonda da uluslararası tecrübe kazandı.


Şef Bülent Yıldız, dünyanın prestijli yarışmalarından da ödüllerle döndü. Malta’da 2000’deki Dünya Aşçılar Yarışması’nda Altın Madalya kazanan Yıldız, 2002’de Büyük Britanya Culinary Akademi’nin düzenlediği yarışmada da 1.’lik ödülünü kazandı. Luxemburg Dünya Ahçılar Birliği Gastronomi Yarışması’nda 2010 yılının 1 numaralı ismi olarak seçilirken, Moskova Display Yarışması’nda da 2011’in 1 numarası oldu.
Dünyanın pek çok ünlü otel ve restoranını deneyimleyen Şef Bülent Yıldız, İtalya’da Şef Carlo Bernard ile birlikte çalışırken, Macaristan mutfağını, Michelin yıldızlı Gundel Restaurant ve Spoon Restaurant’ta deneyimledi. Singapur’daki Mandarin Otel ve Hilton Otel, Almanya’daki Köln Radison, Bangkok’taki Shangri La ve Mauritus’daki Mandarin Hotel; Şef Bülent Yıldız’ın uluslararası deneyimini artırdığı yerler arasında bulunuyor.
Şef Bülent Yıldız, Türk mutfağını dünyada temsil eden şefler arasında yer alıyor. 2004 yılında Singapur, Bangkok, Endonezya ve Malezya’da 6 ay boyunca Türk mutfağını tanıtan Şef Bülent Yıldız, 1999 ve 2004 arasındaki 6 yılda da Endonezya’daki Hilton Otel’de düzenlenen Türk Haftası’nda görev aldı.
Türkiye’de ise 1984’ten itibaren ünlü restoranlar ve otellerin mutfağını emanet ettiği Şef Bülent Yıldız, Waks Dünya Aşçılar Derneği, Malta Dünya Aşçıları Derneği, İstanbul Mutfak Dostları Derneği ve İstanbul Profesyonel Mutfak Derneği’nin üyesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder