29 Mayıs 2015 Cuma

“ZOOLAND”HİLTON DALAMAN SARIGERME RESORT&SPA’DA açıldı...


HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



DOĞAL YAŞAMIN TADINI ÇIKARMAK İSTEYENLER DE AÇILIŞI YAPILAN “ZOOLAND” İLE HİLTON DALAMAN SARIGERME RESORT&SPA’DA BULUŞUYOR
Sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en iyi otelleri arasında yer aldığını dünya çapındaki saygın ödüllerle kanıtlamaya devam eden Hilton Dalaman Sarıgerme Resort&SPA, yeni sezonla birlikte yeniliklerin kapısını açtı. 176 dönümlük alanda 150 dönümün yeşil alana ayrılarak doğal yaşama verilen önemin ortaya konulduğu tesiste en son yeniliklerinden biri olan “Mini Hayvanat Bahçesi – Zooland” da yine doğal yaşamı konu alıyor. 2.5 dönüm alana kurulu Zooland’de pek çok nadir tavuk ve kuş cinsinden çiftlik hayvanlarına kadar uzanan yelpazede hayvanlara yer verildi. Zooland’de yer alan hayvan sayısı şimdilik 112.


Kış aylarından itibaren çalışmalarına başlanan ve 16 Mayıs 2015’te açılışı yapılan Zooland, çocuklar kadar yetişkinlerin de doğal hayatı deneyimlemeleri için geliştirildi. Çocuklar ve yetişkinlerin doğal yaşamdan giderek uzaklaştıkları büyük şehirlerden tatil için geldikleri Hilton Dalaman Sarıgerme Resort&SPA’da lüks bir ortamda yaz aylarının tadını çıkarmalarının yanı sıra doğayla bütünleşmeleri de temel amaçlardan biri.
Zooland, Akdeniz ve Ege’nin en güzel buluşma noktalarında yer alan tesisin en güzel alanlarından birinde kuruldu. Dalaman Çayı, Ege Denizi ve çam, çınar, sığla başta olmak üzere pek çok ağaçla bezeli ormana komşu olan Hilton Dalaman Sarıgerme Resort&SPA’da 2.5 dönüm alana kurulu Zooland, doğal göletin kenarında ve ormanın hemen yanında yer alıyor. 1.5 dönümlük alanın peyzaja ayrıldığı Zooland’de piknik alanı, doğal park alanı, oyun alanı ve dinlenme alanı gibi pek çok bölüme yer verildi.
Zooland’in konukları ise yine çocukların doğal yaşam ile bütünleşmeleri esas alınarak seçildi. Zooland’de yer alan 112 hayvan; nadir bulunan tavuk ve kuş cinsinden çiftlik hayvanlarına kadar uzanan hayvan türlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Çin tavuğu, Denizli tavuğu, brahma, wilone, fizan, habeş ve altın küçük tavuk cinslerinin özgürce dolaştığı Zooland’de etrafta pek çok kuşun cıvıltıları eşliğinde eğlenceli olduğu kadar doğal bir yaşamın tüm ayrıntıları yaşanıyor. Zooland’de muhabbet kuşu, cennet papağanı, sevda papağanı, kanarya, Hint bülbülü, güvercin, bıldırcın ve keklik’in yanı sıra altın sülün, yeşilbaş ördek, Pekin ördeği, kuğu ve tavus kuşu gibi cinslere de yer verildi. Zooland’de ayrıca çocukların en sevdiği hayvanlar arasında yer alan keçiler ve tavşanlar da bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder