20 Mayıs 2015 Çarşamba

Mutluluk Manifestosu için 10 öneri ...

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR




Mutluluk Manifestosu için 10 öneri

Arya Akademi kurucusu, Danışman, Eğitmen ve Profesyonel Koç Gülay Savaş, ‘Mutluluk Manifestosu için 10 Öneri’de bulundu.

Arya Akademi kurucusu, Danışman, Eğitmen ve Profesyonel Koç Gülay Savaş, yaşamda mutlu olmanın sırlarını 10 altın ipucu vererek açıkladı. Hayatta, geriye dönüp baktığımızda, hatırladıklarımızın sadece duygularımız olduğunu söyleyen Gülay Savaş, “Mutlulukla, gülümseyerek hatırladığımız anlar vardır. Bu, ne kadar para kazandığımız değil, o parayı kazandığımız, onu başardığımız anın mutluluğu, hazzıdır anılarımızda kalan. Ya da sevgilimizle, çocuklarımızla geçirdiğimiz sevgi ve mutluluk dolu özel anlardır” dedi.  

Huzur ve mutluluk iki sevgilidir aslında…

Mutluluğun ince bir çizgi olduğunu, sadece tamamıyla başka bir şeyin içinde kaybolduğumuzda gerçekleştiğini belirten Arya Akademi kurucusu Gülay Savaş, sözlerine şöyle devam etti;
“ ‘İnsanlar farklı görevler için doğarlar fakat hayatta kalmak için herkesin ihtiyaç duyduğu besin aynıdır: İç huzur’  der  Sri Sathya Sal Baba… Huzur ve mutluluk, birbirinden ayrılmaz iki sevgilidir aslında. Koşullar, sorumluluklar, ilişkiler, büyük şehir temposu içindeki yaşamımızda huzuru korumak kolay olmayabiliyor. Ama, aslında zor da değil. Yapacağımız şey çok basit; sadece mutluluğu seçmek. Çünkü mutluluk bir seçim ve bunu kendimize öğretinceye kadar da, kendi mutluluk manifestomuzu yazıp, buna da sadık kalmak ilk adımımız olmalıdır” diye konuştu.

Hayatımızda mutlu olmayı seçtiğimiz andan itibaren dikkat etmemiz gereken hususlar olduğunu kaydeden Gülay Savaş, ‘Mutluluk Manifestosu için 10 öneri’ maddelerini şöyle sıraladı:

1. Başkaları adına kendinizi iyi hissettirecek şeyler yapmak yerine, kendinizi daha iyi insan haline getirecek şeyler yapın.
2. Her günün sonunda, en az 5 adet mutlu olduğunuz konuyu yazın. Ve sonra bunları büyütün.
3. Her hafta sevdiğiniz biri ya da sevgilinizle, en az bir saat kesintisiz sohbet edin.
4. Eski bir arkadaşınızı, dostunuzu arayın ve buluşun.
5. Kendinize her gün yaptıklarınızdan, gerçekleştirdiklerinizden başarılarınızdan dolayı küçük küçük ödüller verin.
6. Günde en az bir kere, hiç nedensiz bile olsa, dolu dolu kahkaha atın.
7. Haftada üç kez, yarım saat fiziksel egzersiz yapın ve en az 1.5 lt su için.
8. Her gün bir yabancıya gülümseyin ve selam verin.
9. Her gün bir başkası için iyilik yapın.
10. Neyi hissetmeye ihtiyaç duyuyorsan, tüm kalbinle onun ardından git!

Yaşa ve mutlu ol. Çünkü bu dünya yaşamında, yapmamız gereken aslında sadece budur. Varolmanın çoşkusunu yaşamak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder