29 Mayıs 2015 Cuma

Skal İstanbul geleneksel yemeği Point Barbaros'da gerçekleşti...


HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR









Skal İstanbul Kulübü Genel Sekreteri Ata Eremsoy'un açılış konuşması ve misafir katılımcıları takdimi ile başlayan Nisan ayı yemekli toplantısında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Skal Eski Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, TUROB Başkanı Timur Bayındır ve Point Hotel Barbaros Genel Müdürü Cihan Yılmaz onur konuğu olarak yer aldı.


 Toplantıda konuşan Skal İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar, Nisan ayında İstanbul skal Kulübü'nün öne çıkan faaliyetleri hakkında üyelere bilgiler verdi. Solaklar, "Nisan ayında İstanbul Ticaret Üniversitesi ile ortak İstanbul turizminin sorunlarını ele aldığımız bir seminer düzenledik.


 Büyük ilgi gördü. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Sonuç raporunu herkese mail yoluyla göndereceğiz. Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı nedeniyle Avustralya ve Yeni Zelanda'dan gelen kardeşlerimiz ile dostluğu pekiştirdik. Kardeş kulüp anlaşmaları yaptık. Skalite adaylık süreci 10 Haziran'da başlıyor. Duyurusunu ayrıca yapacağız" dedi.


Feza Solaklar'dan sonra söz alan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise şunları söyledi: "Yerel yönetimler önemli kamusal hizmet üretme merkezi haline geldi. Artık daha geniş yelpazede çözüm üretmek durumundalar. Sadece bugünü değil geleceği de planlayarak kentsel dönüşüm ve paylaşımı temel almalıyız. Belediyemiz sadece Şişli'nin yerleşik nüfusunu değil gün içinde gelenlerle 5 milyon kişiye ulaşıyor. Sürdürülebilir kaliteli bir çevre oluşturmaya çalışıyoruz. Kentler kültür yoğunlaşmasının yaşandığı yerler. Şişli barış içinde yaşayan farklı kültürleri içinde barındırıyor. Sosyal belediye hizmetlerini hayata geçiriyoruz. Belediyemiz somut ve artı değer taşıyacak projeleri geliştirmeyi amaçlamakta. Farklı yaşam tercihlerine sahip bireylerin barış ortamında yaşaması ve katılımcı olmak ilkelerimizden bir tanesidir.
 Turizm sektörünün önemli temsilcileri ile de verimli çalışmalar yapıyoruz. Skal İstanbul Kulübü ve Şişli Belediyemiz arasında uzun süreli işbirliği yapmak istiyoruz. Turizm zabıtası, taksiler, tarihi yapıların envanterinin çıkartılması, restorasyon, turlar, etkinlik ve festivaller gibi turizme ve ilçemize katma değer sağlayacak projeler hayata geçirmeyi planlıyoruz. Turizm işletmeleri, restoran ve yemek artıklarının hayvan barınaklarına ulaştırılması, yeşil otellerin özendirilmesi planlarımızdan bazılarıdır. Belediyemiz ile Skal İstanbul Kulübü arasında çalışma grupları oluşturarak işbirliğini geliştirme amacındayız. Sektör olarak sizlerin kent konseyinde temsili çok önemli."
 "Şişli Bölgesi'nde çok fazla otel var. Turizme çok açık bir ülke. Çalışma grupları oluşturarak, taksicilerin eğitimi, turizm zabıtası, turizm haritalı konulu projeler yapacağız. "Taksicilere hijyen, misafir ilişkileri, turizmin Türkiye ekonomisi için önemi açısından bilinçlendirme ve lisan eğitimleri verilecek. İstanbul'da taksilerle ilgili sürekli şikayetler alıyoruz. Taksicilerin eğitilmesine yönelik bir ihtiyaç olduğunu fark ettik. Taksicilerin eğitimsiz oldukları, kibar olmadıklarını şikayetlerle  belirledik bu konu önem arz etti düzelteceğiz.


Taşfed Başkanı Yalçın Manav, Skal İstanbul Kulübü  Başkanı Feza Solaklar'a  Çanakkale Anıtı  taktim etti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder