17 Mart 2016 Perşembe

40 ülkeye ihracat yapan Acar Group, rotayı Amerika’ya çevirdi ...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



40 ülkeye ihracat yapan Acar Group,
rotayı Amerika’ya çevirdi

Kurumsal hediyelik eşya devi Acar Group; Almanya, Rusya, Kazakistan’daki ofisleri ve Fransa’nın aralarında bulunduğu yurtdışı temsilcilikleri ile 40 ülkeye ihracat yapıyor.
Son aylarda Rusya pazarında yaşanan daralmanın ardından rotayı Amerika’ya çeviren Acar Group, kapasitesinin yarısından fazlasını, dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor.
2015’de başarılı bir yıl geçirdiklerini ve 2016’da büyüyerek yollarına devam ettiklerini kaydeden Acar Group Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Acar, şunları söyledi:
“Dünyada defter ve hediyelik eşya konusunda, Acar Group’un çok iyi bir üretici olduğu, sektördeki herkes biliyor. Firma olarak, Çinli üreticilerle ciddi bir rekabetin içindeyiz. Amerika’daki firmalar, Çinli üreticiler yerine, Acar’ı tercih edebiliyor. Özetle Acar Group olarak, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, 40 ülkeye yaptığımız ihracat ile iyi bir konumdayız. Son aylarda Rusya pazarında yaşanan daralma nedeniyle, Amerika pazarına daha fazla ağırlık vermeye başladık” dedi.
Acar Group’un fabrikasında, teknolojiye ve makine parkuruna, hemen hemen her yıl 1 milyon Dolara yakın yatırımın yapılmakta olduğunu anlatan Zekeriya Acar, geçtiğimiz yıl gerçekleşen makine yatırımıyla, bu yılki kapasitenin %20 artacağını belirtti.

“Print in İstanbul” markasıyla, uluslararası fuarlara katılım düzenlenecek

İhracatçılar Birliği’nin URGE projesi (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) kapsamında, 14 matbaa şirketinin bir araya geldiğini ifade eden Zekeriya Acar, şunları kaydetti:
“URGE projesi işbirliğiyle, bu yılın Mart ayında Paris kitap fuarına, Nisan’da İngiltere kitap fuarına, Mayıs’ta Amerika Chicago kitap fuarına katılarak, ülkemizin matbaa sektöründe sahip olduğu, teknolojiden insan kaynağına kadarki tüm alanlardaki potansiyeli tanıtmaya devam edeceğiz. ‘Print in İstanbul’ markasıyla, matbaa alanındaki dünyanın gözlerini ülkemize çevirmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder