9 Mart 2016 Çarşamba

Beyoğlu Türkiye’de en ciddi destinasyonların başında geliyor...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


BEYOĞLU- Bu sene 50.si düzenlenecek Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) öncesi Beyoğlu Belediyesi Başkanlık binasında turizmcilerle bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu özellikle kültür, sanat ve turizm alanlarında yatırımcıların ön planda olduğu bir ilçe. Tek başına 45 bin yatağı ile aslında bütün Türkiye’de en ciddi destinasyonların başında geliyor.” dedi.Türkiye 9 Mart'ta Berlin'de düzenlenecek dünyanın en büyük uluslararası turizm fuarına 127 firmayla adeta çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bu yıl 50’nci kez düzenlenecek fuar öncesinde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Beyoğlu İş Adamları Grubu BIG üyeleri ve Beyoğlu Bölgesi otel yatırımcıları ile bir araya gelerek turizm sektörünü ve fuarı değerlendirdiler. Toplantının ardından basın açıklamasında bulunan Başkan Demircan, daha sonra Beyoğlu İşadamları Grubu (BIG) üyeleri ile toplu fotoğraf çekildi.

BEYOĞLU KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM ALANLARINDA ÖN PLANDA



Toplantının ardından basın açıklaması yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Turizm iddiası olan bütün ülkeler bu fuarda kendi yerlerini alıyorlar, kendi pavyonlarını açıyorlar ve ülke tanıtımlarını gerçekleştiriyorlar. Türkiye de yıllardır Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak katılıyor ve fuarla birlikte katılımcıları da olabildiğince Türkiye’den buraya getiriyorlar. Beyoğlu özellikle kültür, sanat ve turizm alanlarında yatırımcıların ön planda olduğu bir ilçedir Düşünün ki tek başına 45 bin yatağı ile aslında bütün Türkiye’de en ciddi destinasyonların başında geliyor. Yabancı ülkelerden ülkemize gelen insanların zihninde marka iletişimi açısından baktığımızda İstanbul vardır, Antalya vardır ama onun yanında bir o kadar Galata Kulesi’nin, İstiklal Caddesi’nin ve Taksim Meydanı’nın konulduğunu da biliyoruz. Dolayısı ile buradaki yatırımcılar, kendilerini dışarıdaki kulvarda ifade etmek için bu fuarda birlikte olmayı arzu ettiler,” dedi.




BEYOĞLU MARKASINI PARLATMAK İSTEDİK

Beyoğlu’nun ve Taksim’in bütün yerli ve yabancı insanların bildiği bir marka olduğunu da belirten Demircan, “Bu marka üzerinden Beyoğlu Belediyesi’nin yatırımcılarla birlikte böyle bir şemsiye altında stant açıyor olması ve iletişim kurulması anlamında bir kolaylık sağlayacağı aşikârdır. Dolayısı ile biz İstanbul içerisinde önemli bir turizm destinasyonu olarak böyle bir mekânı koordine ederek buradaki arkadaşlarımızla ITB Berlin fuarında bir arada olmayı arzu ettik.  Böylelikle katılımın masrafları azaldı ama en önemlisi birlikte hareket olmuş olmakla oradaki iletişimizi güçlü kılmak, Beyoğlu markasını parlatmak istedik. Türkiye’deki markalara bakacak olursak İstanbul markası var, Antalya markası var, Belek markası da var ama elbette Beyoğlu markası da var.  Bu markalarımızı ne kadar çoğaltırsak ve ön plana çıkarırsak bu markalar üzerinden ülkemizi tanıtmış olacağız diye düşündük. 20 tane katılımcımız var. Beyoğlu’muzun bayrağını orada dalgalandıracağız ve varlığımızı da ortaya koymuş olacağız,” ifadelerini kullandı.


BİZİM YENİ YATIRIMLARA  İHTİYACIMIZ VAR


“8 bin perakende dükkânımız var.  Dolayısı ile çok büyük bir ekonomi oluştu. İlave yüz bin kişiye istihdam sağlandı. Dolayısı ile 12 yıldan sonra sadece mekânsal planlama, temizlik, güvenlik vs. şehrin görünen yatırımlarının dışında ekonomisinden kalifikasyon sorununa iş bulmasından istihdamına kadar her şey bizim alanımız içerisine girdi. Beyoğlu’nda var olan bütün hareketlilik bizi ilgilendiriyor.” diyen Başkan Demircan,  “Dolayısı ile böyle önemli bir sektörün, turizm sektörünün heyecanlı ve dinamik olması gerekiyor.  Bizim yeni yatırımlara, yeni istihdamlara ve gençlere işe ihtiyacımız var. Beyoğlu’nun restorasyonu ve rehabilitasyonu ancak bu yatırımlar ve buraya gelen turistler sayesinde oluyor. Umuyoruz İstanbul gelecek seneyi de büyüyerek kapatacaktır.”diye konuştu.

BEYOĞLU 20 TURİZM FİRMASI İLE TEMSİL EDİLECEK
1966 yılından bu yana düzenlenen Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) 9 Mart'ta ziyaretçilerine 50. kez kapılarını açacak. Türkiye bu yıl ki fuara yaklaşık 3 bin metrekarelik alanda 116 stand ve yaklaşık 127 firma ile katılarak damga vuracak. Fuar 13 Mart'ta sona erecek. Beyoğlu’ndan fuara katılacak olan Beyoğlu İşadamları Grubu’na  BIG bağlı 20 firma, Beyoğlu’nun kültürleri, insanları, lezzetleri ve dilleri kavuşturan misyonunun gereği olarak Berlin’de bulunan kaşifleri, turları, tur operatörlerini Türkiye’nin turistik zenginliğiyle buluşmaya, insanları bu zenginliklerle kavuşmaya davet edecek. 160 bin metrekare sergi alanı ve 26 salondan oluşan ITB'ye geçen yıl 186 ülkeden 10 bin firma katılırken, fuarı toplam 175.000 kişi ziyaret etmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder