14 Mart 2016 Pazartesi

KASTEXPO 2016’da, Reis Gıda standına yoğun ilgi gerçekleşti....


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Kastamonu Valisi’nden
Reis Gıda’ya övgü

KASTEXPO 2016’ya katılan Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Reis Gıda’nın Taşköprü’de 16 yıl önce kurduğu Sarımsak İşleme Fabrikasından övgüyle bahsederek, şunları söyledi:
“Kastamonu Taşköprü Sarımsağının, bugün elde ettiği başarıda, Reis Gıda Başkanı Mehmet Reis’in katkısı büyüktür. İşadamı Mehmet Reis’in başlattığı adımı, daha da ileriye taşımalıyız. Taşköprü Sarımsağı Kastamonu ekonomisine yaklaşık 300 milyon TL gelir getiriyor. Sarımsakta olduğu gibi, Siyez bulguru, ceviz gibi birçok alanda çalışmalar devam ediyor” dedi.
Kastamonu’nun tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini anlatan Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, kentin %60’nın ormanlık alan olduğunu kaydederek, orman ürünleri başta olmak üzere, sanayicilere iş fırsatları sunduğunu belirtti.
Kuru gıda sektörünün lideri Reis Gıda, 10-13 Mart 2016 tarihi arasında, Kastamonu iş dünyasının tanıtım ve işbirliği etkinliği olan KASTEXPO 2016’ya katıldı. İstanbul Yeşilköy’de bulunan İstanbul Fuar Merkezi (İFM)’nin 11.holünde gerçekleşen organizasyonun açılışına,  Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kasiad Başkanı Ayhan Arslan, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, eski futbolcu Tanju Çolak’ın aralarında bulunduğu kamu, yerel yönetimler ve işadamları katıldı. Fuarı ziyaret eden kamu, yerel yönetimler, iş adamları ve vatandaşlara, Reis Gıda standında, 10 bin yıldır genetiği değiştirilmeden günümüze gelen Siyez Bulguru ikramı yapıldı.
“Birlikte Başarmak İçin” sloganıyla yola çıkan KASTEXPO 2016, il bazında düzenlenen ilk ekonomi zirvesi oldu.


Taşköprü sarımsağı çalışmaları ‘Yeşil Ekonomi’ ödülünü getirdi
Taşköprü sarımsağına ihracat kapısını açtıklarını anlatan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi:
“Taşköprü sarımsağının nehirlere dökülmesini engellemek için Türkiye’nin ilk sarımsak fabrikasını, 16 yıl önce Taşköprü’de kurduk. Taşköprü sarımsağının kalitesinin bozulmadan gelecek nesillere aktarılması için TÜBİTAK, Kastamonu Üniversitesi ve çeşitli üniversitelerle projeler geliştirdik. Yerli tohumla üretilen coğrafi işaretli Taşköprü Sarımsağı Projesini, Metro Toptancı Market işbirliğiyle hayata geçirdik. Taşköprü sarımsağı için yaptığımız tüm çalışmalar, 2015 yılında Reis Gıda’ya ‘Yeşil Ekonomi’ ödülünü kazandırdı” diye konuştu.

Türk bakliyatını 4 kıtada 22 ülkeye ihraç ediyor

Kuru gıda sektöründe 35 yılda, önce Türkiye ve ardından global pazarlarda bir dünya markası olmak için yola çıktıklarını kaydeden Mehmet Reis, şunları anlattı:
“Reis markasıyla, ülkemiz topraklarında yetişen bakliyat ürünlerini ülkemizin yanı sıra, ABD, Azerbaycan, İsveç, İngiltere, Almanya, Finlandiya, Norveç, Danimarka, Hollanda, Belçika, Slovenya, Avusturya, Bosna Hersek, Kanada, Katar, Kuveyt,  Fransa, İsviçre, KKTC, Türk Cumhuriyetler, Japonya’nın aralarında bulunduğu 4 kıtada 22 ülkeye ihraç ediyoruz. Reis Gıda’nın 40 çeşit bakliyat ürünü, her gün, dünyanın dört bir yanında, 100 binlerce ailenin sofrasında yer alıyor” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder