2 Mart 2016 Çarşamba

Terfi edilen görevde, başarılı olmanın 4 etkin yolu ...


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR



Terfi edilen görevde, başarılı olmanın 4 etkin yolu

AL Danışmanlık Genel Müdürü, Marka Yönetimi ve İnsan Kaynakları Danışmanı Ayşen Laçinel, yeni yılda terfi alanların başarılı olması için 4 etkin yolu açıkladı.
Terfi edilen görevde, daha güçlü yol alınabilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Ayşen Laçinel, şunları söyledi:
“Terfi edildikten sonraki ilk 3 ayda, başarılı olmak hayati derecede önemlidir. Bilindiği üzere terfi, bir sonuç değil, yeni bir başlangıçtır. Bu yeni başlangıçta, başarılı olabilmek için yol haritasının hazırlanarak, uygulanması gerekir” dedi.

Terfide başarılı olmanın 4 etkin yolu şudur:

1)Şimdiye kadarki unvanın ve sorumlulukların neydi, hatırla. Ardından, terfi ettiğin ünvanın ve sorumlulukların nelerdir, öğren. İşlerini listele, performans hedeflerini de hem kendin hem ekibin için tanımla ve paylaş.
2)Organizasyon şemasını incele ve yerini gör. Üst yöneticin ile sorumlulukların ve hedeflerin üzerinden birlikte geçerek anlayıp, teyidini al. Planlı ol. İşlerini, yapılacaklar listesini, acil ve öncelikli olanlara göre belirle. Rutin süreçte, yalın raporlama sistemi kur.
3)Terfi ettiğin pozisyonla ilgili, ihtiyaç duyduğun eğitimleri ve koçlukları almaya başla ve kendini geliştir, yetiştir ve dönüştür.
4)Küçüldükçe büyüyeceğini, hep hatırla. Nezaket, sonuç odaklı çalışkanlık ve pozitif yaklaşım, en önemli meziyetlerin olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder