14 Mart 2016 Pazartesi

Jolly Tur'dan, 23 NİSAN’A ÖZEL 3 TATİL ÖNERİSİ ...

HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR

Jolly Tur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nda çocuklarını sevindirirken kendileri için de bir tatil fırsatı yaratmak isteyen ailelere ya da hâlen çocuk ruhunu koruyan yetişkinlere fırsat niteliğinde seyahatler öneriyor. Yurtdışında tatil düşünenler için hafta içinde dileyene 20 Nisan, dileyene 22 Nisan tarihlerinde Belgrad Turu’nu, 22 Nisan’da Disney’in eğlenceli tüm anlarının yaşanabileceği Doğu Amerika Turu’nu özel fiyatlarla organize eden Jolly Tur, yurtiçinde tatil düşünenler için de 22 Nisan’da yine özel fiyatlarla masalsı Kapadokya Turu’nu öneriyor.


1.) BELGRAD’DA TARİH VE DOĞANIN EN GÜZEL BULUŞMALARI
Çocuğunuzu ve kendinizi sadece tarihin değil, doğanın da en zengin coğrafyalarından biri olan Belgrad’da 3 gecelik bir tatille ödüllendirmeye ne dersiniz?  Dilerseniz 20 Nisan’da, dilerseniz 22 Nisan’da katılabileceğiniz “Belgrad Turu”nda fiyatlar, bu dönemlere özel 349 euro’dan başlıyor.
Şehre adım attığınız ilk gün sizi Belgrad’ı Belgrad yapan eserler karşılayacak. Osmanlı Dönemi’nin de ihtişamını yaşayabileceğiniz bir rotayla şehrin en güzel meydanlarından Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet, Terazi ve Taş meydanlarda gezinin.
Balkanların Atinası diye de nitelendirilen Novi Sad; Belgrad rotasında yer alan duraklardan bir diğeri. Tuna Nehri’nin çevresinde kurulan ve aynı isimli kanal üzerinde boylu boyunca uzanan Novi Sad, aslında edebiyattan tiyatroya, çocuk oyunlarından sinemaya ünlü festivalleriyle tanınıyor. Novi Sad Turu sırasında Özgürlük Meydanı, Halk Tiyatrosu, Tuna Sokağı ve Sahili, 1848 devriminin öncülerinden Svetozar Miletiç’in heykeli, Katolik, Ortodoks Aya Yorgi katedralleri ve Aya Nikola Kilisesi tüm gizemleriyle sizi karşılayacak.
Cukovac, Kalvarija ve Gardos yokuşlarından denize kadar uzanan Zemun, 511 metre yüksekliğindeki bir tepe üzerinde 204 metre yüksekliğiyle Belgrad’ın doyumsuz
manzarasının izlenebileceği Avala Kule, Yugoslavya’nın en etkili isimlerinden Mareşal Tito’nun anıtı ziyaret edilecekler listesinde başı çekiyor.


2.) NEW YORK, MIAMI, ORLANDO İLE EĞLENCEYE VE ÖZGÜRLÜĞE MERHABA
New York, Miami ve Orlando… Bu üçlü serüven, özgürlük, eğlence, teknoloji, gökdelenler kadar etkileyici yeşil alanlar, ancak filmlerde görebileceğiniz yaşamlar; kısa ABD’yi anlatır. ABD’nin bu üçlüsünün başrolleri oynadığı sahnede çocuğunuzla birlikte yer almak istiyorsanız Jolly Tur’un çağrısına kulak verin. Jolly Tur’un tüm yıl boyunca düzenlediği Doğu Amerika Turu’nda fiyatlar, 1.999 dolar’dan başlıyor. Amerika’yı en iyi anlatan bu üçlüye THY’nin direkt uçuşuyla ulaşılabilecek. 8 gecelik bu gezinin düzenleneceği tarih ise, 22 Nisan.
New York’ta gündüzleri Blockbuster Müzesi’ni gezip botanik parkta yürüyüş yapın, geceleri Broadway Şovu ile keyifli dakikalar geçirin. Sinema filmlerine konu alan yeşillikler içindeki Central Park’ta huzur dolu anlar kadar unutulmaz anlar yaşayın. New York’ta ünlü markaların mağazaları ve küçük butiklerde alışverişi deneyimlenecekler listenize ekleyin.  Bu arada New York’ta ünlü Kartallar’ı da görebileceğiniz Empire States binasının zirvesine çıkmayı, Liberty Adası’ndaki Özgürlük Heykeli’ni de yakından görmeyi ihmal etmeyin.
Eğlence parklarıyla ünlü olan Orlando, çocuğunuz için tam anlamıyla bir bayram yeri demek. Mickey Mouse ve Walt Disney World tema parkları şehrin sembolleri arasında.
Walt Disney, World Eğlence Parkı, Universal Stüdyoları, Islands of Adventure Park şehirde görülmesi gereken önemli noktalar.  Universal Film Stüdyoları’nın yeni açılan Harry Potter Sihirli Dünyası’nı ziyaretiniz sırasında sihirlerin gerçek oluşuna şahitlik edeceksiniz. Bu arada Walt Disney çizgi kahramanlarının sahne gösterilerini ve ünlü Disney Yürüyüşü’nü göreceğiniz Magic Kingdom ve Epcot da seyahat rotanızda olsun.
Birçok koydan oluşan Miami’yi en kısa yoldan görmek için Bayside tekne gezilerine katılın. Dünyaca ünlü birçok kişinin evlerini yakından görebileceğiniz gezide Türk ünlülere de rastlarsanız şaşırmayın. Alışveriş cenneti Saw Grass Outlet, uğramadan dönülmeyecekler listenizde olsun.




3.) KAPADOKYA’NIN EĞLENDİRİRKEN GİZEMLERİ ÇÖZMEYE DAVET EDEN COĞRAFYALARINA DOĞRU
Jolly Tur’un yurtiçindeki önerisi ise doğanın tüm marifetlerini sergileyerek adeta dantel gibi işlediği ve büyük medeniyetlerin beşiği olan “Kapadokya Turu”. 22-24 Nisan tarihleri arasındaki turda başlangıç fiyatı yine bu döneme özel 589 TL olarak belirlenmiş durumda. Peri bacalarının en yoğun şekilde yer aldığı Göreme Açık Hava Müzesi, çömlek yapım ve halı dokuma atölyeleriyle Avanos, peri bacalarının bir diğer coğrafyası Paşabağı Vadisi, bölgenin vazgeçilmez duraklarından Ürgüp ve dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi; ziyaret edebileceğiniz yerlerden sadece birkaçı.
Yeraltı şehirleri; turun diğer duraklarını oluşturuyor. Bölgenin en önemli yeraltı şehirlerinden Derinkuyu ya da Kaymaklı yeraltı şehirlerinde yüzlerce yıl öncesini deneyimleyebileceğiniz turda son durak ise Tuz Gölü. Bu arada balonla gezi ve atla bir safari yapmadan dönmemeniz gerektiğini belirtelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder