3 Aralık 2023 Pazar

Bentour, 650 seyahat acentesini Antalya’da bulunan Miracle Resort Hotel’de ağırladı.


HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


Bentour Reisen CEO’su Deniz Uğur ve Bentour Reisen Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, Antalya’daki Miracle Resort Hotel’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2023 yılını değerlendirip 2024 hedeflerini paylaştı.

Almanya, İsviçre ve Avusturya’da Türkiye uzmanı olarak faaliyet gösteren Bentour, Almanya, İsviçre, Hollanda ve Avusturya’dan 650 seyahat acentesini Antalya’da bulunan Miracle Resort Hotel’de ağırladı.

Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, 2023 sezonunda hedeflerine ulaştıklarını  Pandemi döneminde bile yatırım yapmaya devam ettiklerini anlatan Rosati şirketin sayılara değil karlı büyümeye odaklandığını belirtti. 2023 yılında yüzde 70’i Türkiye’ye olmak üzere 200 bin misafire hizmet verdiklerini söyleyen Rosati, hem ürünlere hem de acentelere yatırım yaparak büyüdüklerini söyledi. Rosati, “Türkiye’de ürün yelpazesini genişleterek, yeni destinasyonlar açarak büyümeye devam edeceğiz. Türkiye’de 2024 yılında da çift haneli büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.

Sun Express ile 5 yıllık anlaşma yaptık. Türkiye’de daha zengin ürünler ve destinasyonlarla ilkönce  Antalya geliyor, peşinden Ege, İzmir gibi yerler geliyor” dedi. Songül Göksu Rosati; “Türkiye’deki fiyat dengesi yükseldi tabi ki arz taleptir. Cirolar yükseldi ama müşteri sayısı aynı şekilde yükselmeye gitmedi.  Fiyatlarda temkinli gitmek gerekiyor” dedi. Songül Göksu Rosati; “İçkileri kullanmayan müşteri için daha verimli olacak. Her müşteriye uygun seçenekler sunuyor olacağız” diyerek yeni paketlerin fiyat performansına değindi. 

Bentour Reisen Almanya Genel Müdürü Songül Göksu Rosati; “Kapadokya ve Ege’yi ürün gamımıza ekledik. Ürün çeşitliliğimizi arttırıp değişik ürünler talebe göre hazırlıyoruz. Müşterilerin istediği şekilde sunuyoruz” dedi. Songül Göksu Rosati; “Kolay sistem ve dijital. Bu hizmet hayatlarını kolaylaştırıyor. Seyahat acentalarımızın önerileriyle sistemlerimizi geliştiriyoruz. Şirket olarak küçük dokunuşlarla sıfır karbon ayak izini hedefliyoruz” dedi.

2023 yılında Türkiye’de fiyatların ciddi şekilde yükseldiğine dikkat çeken Rosati “Fiyat artışları nedeniyle Avrupa’da cirolar yükseldi ancak misafir sayısı sabit kaldı. Türkiye’deki oteller haklı olarak fiyat arttırdı ama şu anki fiyatlar Almanya’da misafirleri zorlamaya başladı ve misafirler Mısır, Yunanistan gibi başka destinasyonlara kaymaya başladı.  Bu nedenle fiyat artışında temkinli olmaya mecburuz şeklinde konuştu. Bentour’un operasyonunda Antalya’nın başta geldiğini belirten Rosati, bu yıl özellikle Ege’de programlarına yeni otelleri dahil ettiklerini ve bu bölgede daha büyük bir büyüme sağlayacaklarına da dikkat çekti.

Deniz Uğur ise yükselen fiyatların misafir üzerindeki etkisini azaltmak için her şey dahil sistemin bölümlere ayrılması lazım olduğunu ifade etti. “Otelciler haklı şekilde ‘Bir müşteriye her şeyi veriyoruz ve bizim de para kazanmamız lazım.’ dediler. Biz de dedik ki neden sürekli her şey dahil yolundan gidiyoruz. Farklı paketler sunalım. Aileler için farklı paketler oluşturulabilir. Alkolsüz paketler oluşturulabilir. Bunu otelcilere anlattık. Kimileri bunu pek anlamadı ama bu işe kafa yoranlar kabul etti ve çalışma başlatacağız. Müşteri diyor ki, ‘Ben bu ürünlerin hepsini kullanmıyorum, neden bu parayı ödüyorum? Her şey dahili bölümlemek lazım. Maksimumu isteyene farklı, minimumu isteyene farklı paket farklı fiyat uygulaması yapılmalı.


Turizm Bakanlığı kültür destinasyonları için çok güzel çalışmalar yapıyor. Geçen hafta yanımda getirdiğim 40 Acenta ile Kapadokya’ya gittik. Herkes hayran kaldı. Çok önemli yerler. Orada bir anahtar var onu kullanmamız lazım. Bundan sonra Kapadokya ve Antalya destinasyonlarını daha iyi tanıtacağız.

Avrupa’daki insanlarda ‘sonsuz para’ olmadığına dikkat çeken Songül Göktaş Rosati otelcilerin de bunu anlaması gerektiğini söyledi. Rosati: “Seyahat acentesi ziyaretimde bir müşteri ile karşılaştım. Geçen yıl 2 bin euro’ya aldığı tatilin, bu yıl 3-4 bin euro’ya yükseldiğini ve alamayacağını söyledi. İnsanlar tabi ki Delphin’de Barut’ta tatil yapmak istiyor ama tatil fiyatları 6-7 bin euro olunca satın alamıyor. O nedenle bu insanların gelmeye devam edeceği bir sistem kurmak zorundayız. İki yolumuz var ya kaliteyi düşüreceğiz, ki bunu kesinlikle yapmamalıyız, ya her şey dahilde çeşitlendirmeye gideceğiz. Şu anda İspanya, Yunanistan, ve Türkiye ile karşılaştırıldığında, burası daha pahalı kalıyor. Çünkü bizim sunduğumuz şey çok fazla. Aslında sadece Türkiye değil tüm ülkelerde seyahat pahalandı. Artık Avrupa’da gücü seyahate yetmeyen insanlar var. Geçen sene büyük fiyat artışları yapıldı ama oteller boş kalınca fiyatlar düşürüldü. Bu da kötü. Son dakikada alanlar erken rezervasyonda alanlardan daha ucuza alınca o da problem oluyor.”Herkesin eşit şekilde faydalanması lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder