11 Aralık 2023 Pazartesi

The Ritz-Carlton, Istanbul İki Restoranıyla Gault & Millau Türkiye Rehberi’nde



HABER-ARTİN ŞİRİNPINAR


The Ritz-Carlton, Istanbul İki Restoranıyla Gault & Millau Türkiye Rehberi’nde

Şehrin gastronomi mirasına saygı duruşunda bulunan The Ritz-Carlton, Istanbul’un ana restoranı Atölye ve Japon-Peru mutfağının dünyaca ünlü temsilcisi Nobu Istanbul Gault & Millau’nun Türkiye’de ilk kez yayımlanan rehberinde yer aldı.

Konaklama alanındaki başarısını gastronomi sektörüne de taşıyan The Ritz-Carlton, Istanbul prestijli hizmet algısıyla misafirlerini ağırladığı iki restoranı; Atölye ve Nobu Istanbul ile Gault & Millau Türkiye Rehberi’nde yer aldı. Gastronomi dünyasının en önemli referans kaynakları arasında adlandırılan Gault & MillauTürkiye Rehberi’nin ilk seçkisinde sıralanan restoranlar, bir kez daha The Ritz-Carlton, Istanbul’un gururu oldu. 

Henri Gault ve Christian Millau’nun1969 yılında gastronomi alanına kazandırdığı ve Paris’ten tüm dünyaya yayılan Gault & Millau,Sözen Organizasyon iş birliğiyle ilk kez Türkiye'de yayımlandı.The Ritz-Carlton, Istanbul’un deneyimli mutfak ekibi tarafından yönetilen Türkiye’nin seçkin mutfak zenginliğini yansıtan Atölye, geleneksel Türk mutfağının önde gelen lezzetlerini modern yorumuyla hem lokal hem de dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirlerinin deneyimine sunuyor. Yerel üreticilerden temin edilen mevsimin öne çıkan lezzetlerinin doğudan batıya güneyden kuzeye Türkiye’nin orijinal reçeteleriyle hazırlandığı ve Atölye yorumuyla detaylandırıldığı lezzetler ödüle layık görüldü. Gault & Millau Türkiye Rehberi’nde 1 şapka kazanan Atölye, 11.5/20 puan aldı.

Panoramik Boğaz manzarası ve en ince detayına kadar düşünülmüş dekorasyonu ile benzeri görülmeyen bir ambiyans sunan Nobu Istanbul,Executive Şefi Celestin Gaty’nin profesyonel yorumuyla hazırladığı klasiklerin yanı sıra lokal detaylarla harmanlanmış ikonik tabakalarını da misafirleriyle buluşturuyor.Başta Yellowtail Jalapeno, New Style Sashimi, Black Cod Miso, Rock Shrimp Tempura gibi ilham veren lezzetlerin öne çıktığı restoran, yıl boyunca sunduğu omakase menüleriyle yenilikçi ruhunu daima sürdürüyor. Japon-Peru mutfağının en iyi lezzetlerini bir araya getiren Nobu Istanbul, gastronomi rehberlerinin otoritesi olarak anılan Gault & Millau’nun Türkiye Rehberi’nde 11.5/20 puanla 1 şapka kazandı. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder