7 Temmuz 2015 Salı

“İşletmelerde lider varsa, başarı var”

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


Ayşen Laçinel,
“İşletmelerde lider varsa, başarı var”

AL Danışmanlık Genel Müdürü, Marka Yönetimi ve İnsan Kaynakları Danışmanı Ayşen Laçinel, şirketlerde liderin önemine ilişkin şunları söyledi:
“Başarılı bir lider, farkındadır, rehberdir, yol açıcıdır, toparlayıcıdır. Ekibini, hedefe vardıran kişidir. Zoru kolay kılan, anlaşılmayanı anlaşılır hale getiren, farklılıkları buluşturandır. Vizyonunu ve stratejisini ortaya koyan lider, takımını en doğru şekilde kurarak çalıştırır. Kurduğu takımı maça çıkmadan inandırır. Şampiyon olmadan, şampiyon olduklarını yaşar, yaşatır, hissettirir. Hedefler doğrultusunda, doğru yol haritasını çizer, stratejik işbirliklerini yapar. Herkesi hedefe kilitler. İşletmelerde lider varsa, başarı vardır, her iş başarılır” dedi.

Lider vizyonerdir, sayılara hakimdir

Liderin özellikleri hakkında görüşlerini ifade eden Ayşen Laçinel, konuşmasına şöyle devam etti:
“Lider vizyonerdir, sayılara hakimdir, analitiktir, insan sarrafıdır. Takım oyuncularını görev tanımları gereği yetkinliklerine göre seçerken, iyi bir takım oyuncusunun sadece işinde iyi olmasının yetmeyeceğini bilir ve iyi insan olma özelliklerini de arar. Şirket vizyonunu gerçekleştirmek için gerekirse, organizasyonu yeniden yapılandırır. İyi bir lider, büyük şanstır, şirkete adanmış çalışanlar yaratır” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder