4 Temmuz 2015 Cumartesi

#ONEİSTANBUL'DA 64 BİN FOTOĞRAF..

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR




ONEISTANBUL INSTAGRAM YARIŞMASI’NIN İLK DÖNEMİ SONA ERDİ!
#ONEİSTANBUL'DA 64 BİN FOTOĞRAF
Instagram fotoğraf yarışmasının 3 aylık ilk döneminde Oneistanbul Instagram hesabı 13 bin 500 takipçi sayısına ve 64 bin fotoğraf paylaşımına ulaştı. 
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) işbirliğiyle tarihi, kültürel, doğal güzelliklerle dünyanın gözbebeği olan İstanbul’u dünyada daha fazla görünür kılmak amacıyla 2 Nisan'da Instagram’da başlatılan İstanbul konulu Oneistanbul yarışmasının ilk dönemi sona erdi. Yarışmanın ilk dönem kazananlarını belirlemek için jüri üyeleri “Değerlendirme Toplantısı”nı gerçekleştirmek üzere 3 Temmuz Cuma günü İstanbul Ticaret Odası’nda toplanarak fotoğrafları inceledi. Yarışmanın ilk dönem kazananları önümüzdeki hafta yarışmanın resmi web sitesi olan www.oneistanbul.city’nin yanı sıra  www.howtoistanbul.com ve www.istanbuluseyret.com sitelerinde ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak. 
Yarışmanın ilk döneminde OneistanbulInstagram hesabı 13 bin 500 takipçi sayısına; paylaşılan fotoğrafların sayısı ise 64 binlere ulaştı.



HER KÖŞESİ AYRI GÜZEL
İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Başkanı İbrahim Çağlar, şunları söyledi: “Geçen yılki rakamlara göre 300 milyondan fazla aktif üyesi olan ve 25 dilde hizmet veren Instagram’a her gün 70 milyondan fazla fotoğraf ve video yükleniyor. Bu derece sık kullanılan sosyal medya ortamında İstanbul’u tanıtmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü İstanbul dediğimiz zaman 8 bin 500 yıllık bir tarihten bahsediyoruz. Dünyada ortasından deniz geçen tek şehir İstanbul. Yunan mitolojisine göre aşıklar şehri. Peygamber Efendimiz’in methiyesine uğramış bir şehir diyoruz. O kadar çok hikayesi olan bir şehir ki, biz bu şehri çok iyi anlatmak mecburiyetindeyiz. O yüzden Instagram üzerinden böyle bir yarışmayı başlattık. İstanbul’un her köşesi ve karesi ayrı bir hikaye, ayrı bir güzellik. Her anı fotoğraflaştırılarak ölümsüzleştirilmeli. Amacımız Instagram’daki sayılara göre şu an 6’ncı sırada yer alan İstanbul’u ilk sıraya yükseltmek. İlk üç aylık dönemde yakalanan fotoğraf ve paylaşım sayısının yıl boyu artarak devam edeceğine inanıyorum.”
#oneistanbul - #istanbul
3’er aylık toplam 4 dönemden oluşan ve her dönem için farklı İstanbul temalarıyla devam edecek olan yarışmada Instagram kullanıcıları, İstanbul’a olan aşklarını yansıttıkları fotoğrafları #oneistanbul ve #istanbulhashtag’i ilepaylaşıyorlar. Dereceye girecek fotoğrafların sahiplerini ise özel ödüller bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder