7 Temmuz 2015 Salı

JAPON MUTFAĞI’NA YENİLİKÇİ BİR YORUM: MAROMİ

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR




JAPON MUTFAĞI’NA YENİLİKÇİ BİR YORUM: MAROMİ



Divan İstanbul’un içerisinde yer alan Maromi, geleneksel ve çağdaş Japon Mutfağı’ndan lezzetlerle hazırlanan gurme menüsü ve renkli ambiyansıyla, iş yemeklerine olduğu kadar dost sohbetlerine de ev sahipliği yapıyor. 
Divan İstanbul’un Uzakdoğulusu Maromi, Japon Mutfağı’nın özel lezzetlerini içeren yenilikçi menüsüyle İstanbul’un gözde mekânları arasında yer alıyor. Japonya’dan getirilen rengârenk aksesuarlarla bezeli şık dekorasyonu ve uzun sohbetlere ev sahipliği yapan konforuyla Maromi, açıldığı günden bu yana büyük ilgi görüyor. 


Şef Kenji Kume, 1999 yılında Divan Hai Sushi ile başladığı Türkiye macerasına Maromi ile devam ediyor. Kenji’nin usta yorumuyla şekillenen Maromi spesiyalleri; yalnızca lezzetleriyle damaklara değil, renkli ve farklı sunumlarıyla gözlere de hitap ediyor.  Şef, menüdeki favori yemeklerini; sıcak ve soğuk başlangıçlarda tofu salatası ve pirinç yufkasına sarılmış balık ve salata, çorbalarda tempura udon, diğer başlangıçlarda tuzlanmış balık yumurtası ile marine kalamar, sushi ve sashimilerde, karışık sashimi tabağı (sashimi moriwase), gunkan sushilerde uçan balık yumurtası (tobiko), maki sushilerde taze somon ve avokado, ana yemeklerde somon teriyaki (Sake Teriyaki) tatlılarda ise ağızda patlayan minik taneleriyle yeşil çay dondurması olarak sıralıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder