27 Temmuz 2015 Pazartesi

ONEISTANBUL yarışmasının ilk dönem kazananları belirlendi.

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR





#ONEISTANBUL INSTAGRAM YARIŞMASI’NDA İLK DÖNEM KAZANANLARI AÇIKLANDI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu(ICVB) işbirliği ile İstanbul’u dünyada daha fazla görünür kılmak amacıyla instagramda düzenlenen ONEISTANBUL yarışmasının ilk dönem kazananları belirlendi.




Instagramdaki fotoğraf sayılarına göre dünya genelinde en çok fotoğrafı paylaşılan şehirler arasında 6. sırada yer alan İstanbul’un sıralamadaki yerini yukarılara taşımayı ve İstanbul fotoğraflarının sayısını arttırmayı hedefleyen yarışma 2 Nisan’da start aldı. İlk 3 aylık periyotta oneistanbul instagram hesabı 13.500 takipçi sayısına; yarışma için paylaşılan fotoğrafların sayısı ise 64.000’lere ulaştı. 3 Temmuz Cuma günü İstanbul Ticaret Odası’nda düzenlenen “Jüri Değerlendirme Toplantısı”nda yapılan değerlendirme neticesinde dereceye giren fotoğraflar belirlendi. Değerlendirmeler sonucunda gün batımında Süleymaniye Cami fotoğrafıyla Emre Bircan birinciliğe layık görülürken, Pınar Kabaoğlu ikinci, Gülseren Çalık üçüncü oldu.
İTO ve ICVB Başkanı İbrahim Çağlar, instagramın sosyal medyanın en etkili araçlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Bu derece sık kullanılan sosyal medya aracında tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle dünyanın gözbebeği olan İstanbul’u tanıtmanın önemli olduğunu düşündük. Her köşesi ayrı güzel olan İstanbul’u tüm dünyada daha fazla görünür kılmayı ve instagramda ilk sıraya yükseltmeyi amaçlıyoruz” dedi.



Dereceye giren fotoğrafların sahiplerini özel ödüller bekliyor!
Yarışmanın yoğun ilgiyle geçen ilk döneminin ardından dereceye giren yarışmacılar; yarışmanın resmi web sitesi olan www.oneistanbul.city, www.howtoistanbul.com ve www.istanbuluseyret.com sitelerinde ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuruluyor.
Yeni tema “İstanbul’da bir gün”
#oneistanbul yarışması yeni dönemde ise “İstanbul’da bir gün” temasıyla devam ediyor. Instagram kullanıcıları “İstanbul’da bir günlerini” #oneistanbul ve #istanbulhashtag’i ile paylaşıyor. Yarışmanın 2.dönemi Ekim ayı başına kadar sürecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder