8 Nisan 2015 Çarşamba

51. CUMHURBAŞKANIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NUN TANITIM LANSMANI YAPILDI..

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR





51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun basın toplantısı 8 Nisan 2015 (bugün) gerçekleşti. Basın toplantısına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri KASIRGA, İstanbul Vali Yardımcısı Aziz MERCAN, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami KOÇ, Beşiktaş Kaymakamı Dr. Abdullah KALKAN ile birlikte TUR’un sponsorları, medya mensupları kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
8 etaptan oluşan TUR 2015’e 21 profesyonel takım ile 168 bisikletçi iştirak edecek. 26 Nisan’da Alanya – Alanya etabıyla başlayacak yarış 3 Mayıs da İstanbul – İstanbul etabıyla sona erecek. İstanbul etabının finişi ise bu yıl Sultanahmet Meydanının içindeki tarihi At Meydanı olarak tabir edilen yerde gerçekleşecek.
Basın toplantısında ilk sözü Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu aldı.

MÜFTÜOĞLU, HERKESİN EMEĞİ ÇOK BÜYÜK

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin MÜFTÜOĞLU , yaptığı konuşmada herkese teşekkür etti.

TUR’un büyüyerek devam ettiğine işaret ederek. “ yeni bir heyecan var. Yüzyılın ikinci yarısı için strat alıyoruz yani bu yıl 51. Yıla imza atacağız.
Bu turun öncülüğünü yapan Eski Federasyon Başkanlarından Talat Tunçalp’e teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlarımız himayesinde Türk medyası,  yerel yönetimler , sponsorlar,  spor basını sayesinde organizasyon  önemli bir marka haline geldi.
Dünya Bisiklet  Birliği Başkanı,  “TUR’u tebrik ediyorum gördüklerim içinde en iyisiydi” ifadesini kullandı. Bu,  ülke olarak işimizi iyi yaptığımızı  gösteriyor.  WorldTour olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destekleri için  teşekkür ederiz


THY KURUMSAL İLETİŞİM BAŞKANI ZEKİ ÇUKUR “8 YILDIR DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR”
THY Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na 8 yıldır aralıksız destek verdiklerini ifade ederek, şu konuşmayı yaptı:

“ Türk Hava Yolları olarak 51.si yapılan TUR’a 8 yıldır aralıksız destek veriyoruz.  120’yi aşkın ulusal televizyonda canlı yayınlanıyor. Türk Hava Yollarının marka imajına destek veren bir organizasyon.  51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun başarılı bir şekilde  gerçekleşmesini diliyor emeği geçenlere teşekkürlerimizi iletiyoruz”



SPOR TOTO TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCI BÜNYAMİN BOZGEYİK TUR’A ANA SPONSOR OLMAKTAN MUTLUYUZ
Spor Toto Teşkilat Başkan Yardımcısı yaptığı konuşmada “TUR’un ana sponsoru olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Desteğimiz giderek artan bir şekilde devam edecektir” dedi.
“Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak basınla bir çok programda bir araya geliyoruz. Ulusal ve uluslararası tüm branşlarda başarılı olmak için elimizden gelen tüm desteği veriyoruz.  Görev alan tüm kişi ve kurumlara başarılar diliyoruz”.

 
SALCANO YÖNETİM KURULU ÜYESİ BAYRAM AKGÜL: “TUR SAYESİNDE BİSİKLET ENDÜSTRİSİ GİDEREK BÜYÜYOR”

Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram AKGÜL,  konuşmasında Türkye’deki bisiklet pazarının gittikçe artan bir boyuta taşındığını, yılda bir milyonu aşkın bisiklet satış rakamlarına ulaşıldığını ifade etti. Almanya’da bu pazarın altı milyon rakamının üstünde olduğunu belirterek Türkiye’deki potansiyele dikkat çekti.
Salcano’nun sadece Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na değil Türkiye’de bisiklet sporuna ve her türlü organizasyona destek olduklarını belirterek şunları söyledi.
“Türk bisiklet sektörünün dünyaya tanıtılması açısından çok önemli bir organizasyon. TUR’a sponsor olmaktan 4 yıldır büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizde yılda 1.4 milyon bisiklet satılıyor. Dünyada yaklaşık 50 milyonluk pazar hacmi var ve büyük kısmını İtalya domine ediyor. Türkiye’de kaliteli bisiklet üretildiğini göstermek için TUR’a önem veriyoruz. 4 yıldır Türkiye’nin  uluslararası  bisiklet takımlarının sponsoruyuz. Son 4 yılda başta Türkiye, Bosna Hersek, Sırbistan da dağ bisikleti yarışları organize ettik.”


ERGÜN GÜLER “TÜRKİYE VESTEL’LENMEYE DEVAM EDECEK”

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun co-sponsoru olan VESTEL A.Ş. Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür’ü Ergün GÜLER Türkiye Vestel’lenmeye devam edecek ifadesine yer verdi ve konuşmasında şu mesajlara dikkat çekti.

“Sporun bir toplumun gelişmesinde en önemli unsurlardan biri olduğu ilkesinden hareketle, ülkemiz için önemi büyük olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na sponsor olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Vestel ailesi olarak heyecanımızın her zamankinden daha yüksek olmasının sebebi ise 8 gün sürecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turunda, bir Vestel Etabının bulunmasıdır. Daha da ötesi, dünyada ilk kez bir bisiklet parkuru bir fabrikanın, yani üretim üssümüz Vestel City’nin içinden geçecek.

Gururla yerli dediğimiz Avrupa’nın en büyük üretim tesislerinden biri olan 1 milyon m2’lik fabrikalarımız ve 15000 çalışanımız tüm sporcuları ağırlayacak olmanın sabırsızlığı ve heyecanı içerisindeyiz.

Bu sponsorluk ile hem bisiklet sporunun, hem de ülkemizde bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Böylelikle sadece spor değil, sağlıklı yaşam ve çevreye verdiğimiz desteği de en güzel şekilde göstermiş olacağız.
Bunu da birçok şehirde yerel yönetimler ile işbirliğine giderek Vestel bisiklet parkurları, bisiklet yolları ve sağlıklı yaşam festivalleri düzenleyerek devam ettireceğiz.”

Kısacası Türkiye Vestel’lenmeye devam edecek.
VALİ YARDIMCISI AZİZ MERCAN “İSTANBUL OLARAK TUR’a HAZIRIZ”

İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan 3 Mayıs da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun yenilenen final etabıyla ilgili bilgi vererek, kentin İstanbul maratonu, Triatlon, Vodafone yarı maratonu gibi çok önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptıklarına vurgu yaptı ve İstanbul valiliği olarak organizasyon hazırlıkları için start verdiklerini ifade etti.

Mercan, önceki gün gerçekleşen parkur yenileme çalışmalarının sona erdiğini ve etabın sorunsuz geçeceği mesajını vurguladı.  Mercan ayrıca, “Şehrimiz birçok önemli spor organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duymaktadır. TUR bizi daha da onurlandırmaktadır, Olimpiyatlara adaylığımız konusunda TUR’un başarısı şüphesiz şehrimize büyük avantaj sağlayacaktır. Devletin en büyük makamı tarafından 50 yıl boyunca himaye edilen bu önemli organizasyona katılan tüm sporculara başarılar dileriz”.

 CUMHURBAŞKANI GENEL SEKRETERİ FAHRİ KASIRGA
“SAYIN ERDOĞAN’IN SPORCU KİŞİLİĞİ HERŞEYİN ÜSTÜNDE GELİYOR”

 Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga,  basın toplantısına iştirak ederek bir konuşma gerçekleştirdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sporcu kişiliğiyle ön plana çıktığını ifade ederek. “Bu TUR Türkiye’nin turizmdeki reklam yüzüdür,  her türlü desteğimiz sürecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız katılımcı sporculara başarı dileklerini ilettiler”. Diyerek şu ifadeleri kullandı.  “Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 51. Yılını düzenlemenin büyük gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 1963’de başlamış 1965’de  uluslararası  seviyeye yükselmiş 1966’da ise Cumhurbaşkanlığı  himayesine alınmış önemli bir organizasyon”.
 “Sayın Cumhurbaşkanımız bildiğiniz gibi sporcu kökenli olduğu için organizasyona çok önem vermektedir. Yeni spor tesislerinin açılmasında bizzat temellerinin atılmasında rol almıştır. Spor evrensel bir dili insanlığın dilini konuşur. Millet olarak büyük düşünüp büyük adımlar atmak istiyoruz. 2023, 2053, 2071 vizyonumuz doğrultusunda ülkemizde Olimpiyat düzenlemeyi hedefliyoruz. Fanatizme düşmeden ülkemizin saygınlığını zedelemeden takımlarımızı desteklemeliyiz”
 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Yarış Direktörü Abdurrahman AÇIKALIN basın toplantısı programının kapanış bölümünde etap ve katılan takımların tanıtımını yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder