11 Nisan 2015 Cumartesi

Kangal Köpekleri Turistlerin Yeni Gözdesi...

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR




2300 rakımda yer alan üretim merkezinde tamamen doğal koşullarda yetiştirilen saf kan Kangal Köpekleri oldukça ünlü. Türkiye’nin her yerinden ve Avustralya, Kore, Çin, Japonya, Vietnam, Kanada, Rusya, Almanya, İtalya gibi birçok ülkeden çok sayıda turist Sivas’a Kangal Köpeklerini görmeye gidiyor.

 İşletmenin sahibi Hüseyin Yıldız 2004’ten bu yana binlerce turistin Kangal Köpeklerini görmeye geldiği söylüyor.İşletmeye gelen turistler Kangal Köpekleri ile alakalı bilgi alıyor, yavru Kangal Köpeklerini seviyor, bol bol fotoğraf çekiyor ve Kangal Köpekleri ile gezintiye çıkarak stres atıyor.  Doğa ile iç içe olan bir ortamda tamamen doğal koşullarda yüzde 100 saf kan Kangal Köpekler yetiştirdiklerini belirten işletme sahibi Hüseyin Yıldız, “Kangal Köpekleri Sivas kültürünün yaşayan canlı bir parçasıdır.Bizler değer verdiğimiz bu kültürü yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz.


 Dünyaca ünlü olan Kangal Köpeklerini görmek isteyen yurt içi ve yurt dışından binlerce turist buraya geliyor ve hoşça zaman geçiriyor.” dedi. Sanatçılar, Siyasetçiler, Sporcular, Aktivistler ve ünlü televizyon kanalları da Sivas’a Kangal Köpeklerini görmeye gidenler arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder