15 Nisan 2015 Çarşamba

Haydi Sen de gel, Tarihine Sahip Çık!

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR







Haydi Sen de gel, Tarihine Sahip Çık!

Çağıran, Karşılayan, Ağırlayan Müze anlayışı ve İşitme Engelliler için duyarlılık kapsamında, Süper Star Ajda Pekkan ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy bir araya geldi.


15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm haftası kapsamında; ‘’Çağıran, Karşılayan, Ağırlayan Müze’ anlayışı çerçevesinde; Süper Star Ajda Pekkan ve TÜRSAB  Başkanı Başaran Ulusoy  ‘Haydi Sen de Gel, Tarihine Sahip Çık” ‘mesajını vermek ve işitme engelliler için toplumsal duyarlılığın altını çizmek üzere ilk kez bir araya geldi.


 14 Nisan Salı günü saat 11:00’ da İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde Süper Star Ajda Pekkan ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un katılımıyla gerçekleşen  basın toplantısında konuşan Süper Star Ajda Pekkan  “Dünyanın en güzel müzelerinden T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin depreme karşı güçlendirilmesi ve restorasyonu projesine vermiş olduğu desteklerden dolayı TÜRSAB Başkanı Sayın Başaran Ulusoy’a teşekkür ederim. Bu çerçevede TÜRSAB Başkanı Sayın Başaran Ulusoy ile herkesi müzelerimize davet etmek istiyoruz. Dünyada eşi benzeri bulunmayan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı gibi pek çok müzeye bu topraklarda ev sahipliği yapmaktayız. Biz tarihimize sahip çıkmak adına, bu önemli yapılara erişimin herkes için eşit ve rahatlıkla olmasını temenni ediyoruz. İşitme engelli insanlarımızı müzelerimize davet etmek noktasında, TÜRSAB’la işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu amaç doğrultusunda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİMM ve TÜRSAB’ın “Çağıran, Karşılayan, Ağırlayan” müze anlayışı ile herkesi bekliyor, hepinizi tarihimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.” dedi.


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise yaptığı konuşmada; “Çağıran, Karşılayan, Ağırlayan Müze” anlayışı çerçevesinde işitme engellilerimiz için toplumsal duyarlılığımızın altını çizmek ve erişilebilir müze yaklaşımı için değerli sanatçımız ve süper starımız Ajda Pekkan ile  birlikte, siz kıymetli basın mensuplarımızla buluşmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Bu bir sorumluluktur. Bu sorumluluk ile turizmin gelişimine, ülkemizin değerlerinin tanıtımına katkı sağlamaktan çok mutluyuz. Bundan sonra da turizm sektörünün gelişimine yönelik sosyal sorumluluk içeren her konunun içinde yer alacağız. Ülkemizin zengin değerleri pek çok farklı platformda, böylesine değerli sanatçılarımızın önderliği ile yol alacak. Süper starımız Ajda Pekkan’a yine her konuda olduğu gibi, bu konuda da öncü ve rol model olmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı Başaran Ulusoy'un Ajda Pekkan'a “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye kitabı takdimiyle sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder