13 Nisan 2015 Pazartesi

Uyumsoft, 3.Genç Türkiye Zirvesi 2015’e katıldı...

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR




Uyumsoft, 3.Genç Türkiye Zirvesi 2015’e katıldı

3.Genç Türkiye Zirvesi 2015, ‘Girişimci Genç, Güçlü Türkiye’ ana temasıyla yapıldı.
Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ, 10 ile 12 Nisan tarihleri arasında, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 3.Genç Türkiye Zirvesi 2015’e katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen zirveye, ülkemizin birçok kentinden gelen üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Girişimcilik politikaları masaya yatırıldı

Protokol konuşmalarının ardından Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder’in aralarında bulunduğu katılımcılar, zirvede kurulan stantlara ziyaret gerçekleştirdi. Üniversiteli öğrenciler, protokol ile sohbet etme fırsatı buldu.  
Zirvede, ‘Girişimcilik Politikaları 21 yy eğitim stratejileri’; ‘Yenilenebilir Enerji Kaynakları’; ‘Kadın Girişimcilik’; ‘Uluslararası Girişimcilik’ gibi çeşitli başlıklar gündeme geldi ve konular gençlerle değerlendirildi.  
Zirvenin sonunda, Genç Türkiye ödülleri verildi. Kadın Girişimci, Bilim, Kültürel Zenginlikleri Yaşatma, Özgün Sanatçı, Yenilikçi Teknoloji, Enerji Verimliliği, Sosyal Sorumluluk ve Farkındalık, Girişimci Şirket, Girişimci Destekleme Kurumu, Yatırımcı Platformu ve Özgün Tasarım kategorilerindeki ödüller sahiplerini buldu.

Aranızdan, dünyanın gidişatını değiştirecek insanlar çıkacak

3.Genç Türkiye Zirvesi açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerin kendilerini yetiştirmeleri ve güvenmeleri gerektiğini vurgulayarak; “Kendinize, medeniyetinize, tarihinize güvenin. Oradan aldığınız güvenle kendini geliştirin. Üzerinizdeki misyonu iyi anlayın. Aranızdan belki de, dünyanın gidişatını değiştirecek insanlar çıkacak” dedi.

Girişimcilik, toplumsal fayda yaratan ekonomik aktördür


YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, “Girişimcilik işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu için ekonomik büyümenin de önemli bileşenidir. Bu yönüyle girişimci, toplumsal fayda yaratan ekonomik bir aktördür” diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder