13 Nisan 2015 Pazartesi

Hem anne hem iş kadınının, İş-Yaşam dengesini kurmasının 8 altın kuralı..

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR




Hem anne hem iş kadınının,  
İş-Yaşam dengesini kurmasının 8 altın kuralı

Kadınların; anne, işkadını, eş gibi birçok kimlik arasına sıkıştığını anlatan Arya Akademi kurucusu, Eğitmen ve Danışman Gülay Savaş, şunları söyledi:
“Anne, kadın, işkadını, eş gibi bu kadar çok kimliğin arasında, hangisine öncelik vermeliyiz? Ya da hangisiyiz? Çalışan bir kadının çocuğu varsa, aklı evde kalır ve vicdanı sızlar. Eve geldiğinde çocuklarıyla ilgilenirken; patronu ya da müşterisi aradığında; bu sefer de işteki sorumluluklarını düşünür, yine üzülür ve stress yapar. Bu döngüde, iş-ev ve sorumluluklarımız arasında yaptığımız sürekli ‘git –gel’ler ile de; hayatı kaçırdığımızı düşünürüz ve bu sefer de depresyona gireriz. Peki, tüm bu üretkenliğimiz ve sorumluluklarımız arasında; yaşamımızdaki mutluluk ve huzur dengesini nasıl bulabiliriz. Bu noktada, şunları söyleyebiliriz” dedi.

İş ve yaşam dengesini kurmanın 8 altın kuralı

1-Önce, yaşamınızdaki öncelikler sırasında, kaçıncı sırada olduğunuzu kendinize sorun. Eğer tüm bunların içinde sonuncu iseniz, ya da kaybolmuşsanız; lütfen kendinizi birinci sıraya alın. Bilinki, siz varsanız dünyanız var. Kendini aydınlatmayan bir mum, hiçbir yeri aydınlatmayacaktır.

2-İşiniz ve eviniz arasına; küçük molalar ve kaçamaklar yerleştirin. Kendinizi mutlu edecek ufak bir kahve molası vermek ya da bir arkadaşınızla kısa bir sohbet yapmak, yürüyüş yapmak, spor yapmak gibi kendinizi mutlu edecek ve şımartacak ufak ödülleriniz olsun. Böylece, bedeninizdeki serotonin ve endorfin salgınız artacaktır ve evde, işyerinde, kendinize ve herşeye karşı daha verimli, enerjik ve sabırlı olacaksınız.

3-Kadın kimliğinize sahip olun. Flörtöz olun, dişi enerjinizi koruyun.

4-Evdeki işlerde ise, eşiniz ve çocuklarınız arasında görev paylaşımı yapın. Aynı çatı altındaki sorumluluklarınızı paylaşın.

5-Mutlaka, bir hobi edinin.

6-Kendi başınıza kalabildiğiniz anlarınız olsun.

7-Duygu defteriniz olsun ve duygularınızı yazarak aktarın.


8-Unutmayın önce insanız; sonra kadın; sonra anne… Varsak, varlar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder