4 Nisan 2015 Cumartesi

TÜRKİYE’NİN EN BEĞENİLEN ŞİRKETLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI!

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



TÜRKİYE’NİN EN BEĞENİLEN ŞİRKETLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI!

Türkiye’nin en yenilikçi iş ve ekonomi dergisi Capital ile Türkiye’nin finans ve mali işler alanında orta ve üst segmentte danışmanlık çözümleri sunan İngiltere merkezli markası Badenoch&Clark işbirliğinde gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2014” araştırmasında dereceye giren şirketlere, görkemli bir törenle ödülleri verildi.

Capital ve Badenoch&Clark işbirliğinde gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2014” araştırması sonuçlarına göre dereceye giren şirketler, 31 Mart 2015 Salı akşamı Conrad İstanbul’da düzenlenen özel bir gecede ödüllendirildi. GfK tarafından yapılan araştırma, bu yıl da iş dünyası tarafından büyük ilgi gördü. Ödül törenine Mesa, T-Systems ve Gfk da co-sponsor olarak destek verdi.
Capital dergisinin büyük araştırması “TÜRKİYE’NİN EN BEĞENİLEN ŞİRKETLERİ”,  15’inci yılını doldurdu ve bu süre zarfında sonuçları iş dünyası tarafından merakla beklenen bir çalışmaya dönüştü.
Capital, GfK ile birlikte gerçekleştirdiği 2014 araştırmasında, 650’nin üzerinde firma ve 1620 orta ve üst düzey yöneticiye ulaşarak “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri”ni ortaya çıkardı. Capital, “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasını 15 yıldır okurlarıyla buluşturarak bir anlamda kurumsal itibar konusunda yapılan araştırmaların da öncülüğünü üstlenmiş durumda.
Beğenilmenin Sırrı

Sonuçlara göre itibarın sırrı tek bir formüle bağlı değil. 2014 araştırmasının zirvesindeki şirketlerin ön plana çıktığı kriterler arasında; “bilgi ve teknoloji yatırımları”, “uluslararası pazarlara entegrasyon” ve “güvenilir şirket olma” dikkati çekiyor. “Finansal sağlamlık” ve “Hizmet ve ürün kalitesi ” de En Beğenilenler’e güç veren kriterler arasında... Ve en beğenilenler, çalışanlarını memnun eden yenilikçi ve modern şirketlerden oluşuyor...

Capital’de yayınlanan dev araştırmada Türkiye’nin en beğenilen ilk 25 şirketi ve 37 sektörün en beğenilen ilk 3 şirketi açıklandı. Ödül töreninde de Türkiye’nin en beğenilen ilk 3 şirketine ve 37 sektörün birincilerine ödülleri takdim edildi.

En beğenilen şirket Turkcell
En Beğenilenler Zirvesi, 1 yıl aradan sonra tekrar Turkcell’in oldu. 2007’den sonra 6 yıl üst üste Türkiye’nin en beğenilen şirketi seçilen Turkcell’i ikinci olarak geçtiğimiz yılın birincisi; güvenilir şirket olma, finansal sağlamlılık ve ekonomiye katkısıyla 2. sırada yer alan Koç Holding takip ederken, 3. sırada pazarlama, iletişim ve sosyal medya yönetimiyle beğeni toplayan Coca Cola yer aldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş şunları söyledi: “Türk iş dünyasının gündemine İtibar ve Saygınlık kavramlarını yerleştirmede Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasının büyük rolü var. Sadece yılda bir yapılan bu törenle değil, neredeyse yıl boyu süren anket ve içerik çalışmaları nedeniyle bu konuyu gündemde tutuyoruz. Çünkü, saygınlık ve itibarın, şirketler açısından, müşteriden çalışanlara kadar her alanda önemli olduğunun bilincindeyiz. ABD’de Harris tarafından yapılan bir araştırmadan çıkan, ‘Müşterilerin yüzde 60’ının kesinlikle en itibarlı şirketlerden alışveriş yaparız’ mesajları bile bunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Sadece alışverişte değil, en yeteneklileri çekmede, piyasa değerinde ve iş ortakları gözünde de müthiş etkisi olduğunu biliyoruz. O nedenle bu araştırmayı her yıl geliştirerek ve büyük bir özenle gerçekleştiriyoruz.”

“Yüksek performanslı finans yöneticilerinin kurumunuza kazandırılması için sizinle işbirliği yapmaya her zaman hazırız!”
Gecede konuşma yapan bir diğer isim ise Badenoch&Clark Türkiye Genel Müdürü Semira Demir oldu. En beğenilen şirketlerin başarısına dikkat çekerken, bu başarının sürdürülebilirliği konusunda Badenoch&Clark’ın müşterilerine iş ortağı olarak katma değer sağladığını vurguladı.
“Finans ve muhasebe alanında orta - üst düzeyde seçme ve yerleştirme hizmeti veren Badenoch&Clark olarak şirketlerin rekabet avantajı yakalamalarına destek olduğumuza inanıyoruz. Aynı zamanda müşterilerimizin akıllı iş kararları almalarına katkı sağlıyor ve onların dönüşüm süreçlerinde etkin rol oynuyoruz.”
Verdikleri hizmetin yalnızca pozisyon doldurmak olmadığını vurgulayarak devam eden Demir;
“Bunu boş bir pozisyonu doldurmanın ötesine geçen bir hizmet anlayışıyla gerçekleştiriyoruz. Söz veriyoruz, tutuyoruz. Yeteneği ararken masanın üzerine tutkumuzu ve adanmışlığımızı da koyuyoruz. Yaptığımız her şeyde her gün daha iyi olmayı hedefliyoruz.” sözleriyle verdikleri hizmeti ne kadar önemsediklerini belirtti.

İşte ödül alan şirketler

Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri:

1. TURKCELL
2. KOÇ HOLDİNG
3. COCA-COLA TÜRKİYE

Sektörlere göre “En Beğenilenler”  :

AKARYAKIT SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ SHELL
AMBALAJ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ POLİNAS
ARACI KURUMLAR SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ İŞ YATIRIM
BANKACILIK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ GARANTİ BANKASI
BİLİŞİM SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MİCROSOFT
BİREYSEL EMEKLİLİK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK
BİSKÜVİ-ÇİKOLATA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ETİ
BOYA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ BETEK BOYA
ÇİMENTO SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ AKÇANSA
DAYANIKLI TÜKETİM SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ BSH
DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ EREĞLİ DEMİR ÇELİK
ENERJİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ENERJİSA
E-TİCARET SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ sahibinden.com
FAKTORİNG SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ YAPI KREDİ FAKTORİNG
HAVA YOLU TAŞIMACILIĞI SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ THY
HAZIR GİYİM VE MAGAZACILIK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ LCW
ALKOLLÜ İÇECEK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MEY İÇKİ
ALKOLSÜZ İÇECEK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ COCA-COLA TÜRKİYE
İLAÇ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ NOVARTİS
İNŞAAT SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ENKA
KARGO NAKLİYE LOJİSTİK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ EKOL LOJİSTİK
KİŞİSEL BAKIM VE KOZMETİK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ P&G
LEASING SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ YAPI KREDİ LEASING
MOBİLYA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ IKEA
OLUKLU MUKAVVA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MONDİ TİRE KUTSAN
ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MİGROS
OTEL VE KONAKLAMA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ FOUR SEASONS
OTOMOTİV SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MERCEDES-BENZ TÜRK
REKLAMCILIK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ TBWA
SERAMİK VE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ECZACIBAŞI VİTRA
SİGORTA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ANADOLU SİGORTA
SÜT VE SÜTLÜ MAMÜLLER SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ PINAR
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ TURKCELL
TEMİZLİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ UNILEVER
TURİZM VE ACENTE SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ETS TUR
TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ARÇELİK
YÖNETİM DANIŞMANLIĞI SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MCKINSEY





Badenoch&Clark Türkiye Hakkında:

1978 yılında Londra’da ilk ofisini açan Badenoch&Clark şu anda 10 ayrı ülkere 25 ofisi ile hizmet vermektedir. 2010 yılında Adecco Group tarafından satın alınan marka, geçtiğimiz yıl Badenoch&Clark uluslararası zincirinin 9. halkası olarak Türkiye ofisinin startını vermiştir. Finans ve mali işler alanında, orta ve üst düzey işe alım çözümleri sunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder