14 Nisan 2015 Salı

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 3. PEDİATRİ KONGRESİ’NDE JOLLY MICE İMZASI

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 3. PEDİATRİ KONGRESİ’NDE
JOLLY MICE İMZASI

Jolly MICE, Türkiye’nin en önemli kongrelerinden birini daha gerçekleştirdi. Türkiye’nin 3. büyük Pediatri Kongresi olan “37.Pediatri Günleri ve 16. Pediatri Hemşireliği Günleri” 08-11 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Jolly MICE’ın organizasyonunda Wyndham Grand Levent’te gerçekleştirilen kongreye 650 katılımcı katıldı.

37. Pediatri Günleri ve 16. Pediatri Hemşireliği Günleri, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Çocuk Sağlığı Enstitüsü tarafından ve Türkiye Milli Pediatri Derneği İstanbul Şubesi, Çocuk Sağlığı Derneği ve Çocuk Hemşireliği Derneği’nin destekleriyle düzenleniyor.



Çocukluk çağında sık görülen veya toplumsal olarak önemli hastalıkların önlenmesi, tanısı ve tedavisi ile ilgili kanıta dayalı, güncel bilgilerin pediatri uzmanları ile paylaşımını hedefleyen kongrede pediatri alanında çeşitli konular ele alındı. Kongrede aralarında; anne sütünün önemi, değişen dünyada çocuk hekimi olmak, gençliği tehdit eden madde bağımlılığı, çiftlik hayatı alerjiyi önlüyor mu, ev içi ve dışı hava kirliliğinin solunum yolu alerjilerine etkisi, yeni doğandan ergenliğe reflü, sezaryen mi vajinal doğum ile doğmak mı, tedavi edilebilir boy kısalıkları, akut bilinç değişikliğine yaklaşım, üstün zekâlı olmak, çocuklarda yeme ve uyku bozuklukları, çocuk istismarı ve çocuk hekimliğinde adli sorunlar,  erken tanı ve tedavide yenilikler, hiperaktivite bozukluğunun yönetimi, savaş ve çocuk, anjiyo olacak çocuklarda hemşirelik bakımının da yer aldığı pek çok konu ele alındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder