7 Nisan 2015 Salı

Kitap Evi Hotel ile anılarınızdaki Bursa’ya tanıklık edin....


HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR



Kitap Evi Hotel ile anılarınızdaki Bursa’ya tanıklık edin

Kitap Evi Hotel Genel Müdürü Atilla Olgun; “Farklı atmosferi, hamamları ve bahçesi ile anılardaki Bursa’yı yaşatan otelimizde, özellikle Avrupalı ve Ortadoğulu konuklarımızı ve bunun yanı sıra Uzakdoğu’dan gelen misafirleri ağırlıyoruz. Hedef pazar olarak Latin Amerika’yı düşünüyoruz.” dedi.

Bursa’ya, Avrupa ve Ortadoğu’nun yanı sıra Uzakdoğu’dan gelen turistleri ağırlayan Kitap Evi Hotel, Latin Amerika’dan gelecek misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.
Kitap Evi Hotel Genel Müdürü Atilla Olgun, “Bizim konuklarımızın birçoğu, geçmişin büyülü zamanlarını anmak için özellikle Kitap Evi’ne kalmaya geliyor. Kitap Evi Hotel, farklı atmosferi, hamamları ve bahçesi ile anılardaki Bursa’dır.” dedi.


2015 yılı hedeflerini anlatan Kitap Evi Hotel Genel Müdürü Atilla Olgun, şunları söyledi: “2014’ü beklentilerimiz ve hedeflerimizin üzerinde geçirdik. Otelimizde ağırladığımız misafirlerimizin %70’ini, yabancı misafirler oluşturuyor. Özellikle Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden gelen konuklarımız, her zaman üst sırada yer alıyor. Yaz aylarında Ortadoğu’dan gelen misafirlerimiz yoğunluk kazanırken; kış aylarında Japonya ve Çin’den gelen konuklarımız artıyor. 2015 yılında da başarılı bir yıl hedefliyoruz ve bu yıl Latin Amerika ülkelerinden Bursa’mıza gelen konukları ağırlamayı planlıyoruz.”

Erken Osmanlı sanatının en güzel örnekleri Bursa’da!

Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de turizmin gözbebeği olduğunu söyleyen Kitap Evi Hotel Genel Müdürü Atilla Olgun; “Bursa, Osmanlı’nın ilk başkenti olması sebebi ile “ecdadın” yola çıkışıdır. Yerli ve yabancı turistlerin şehre gelme nedenlerinin başında, erken Osmanlı sanatının en güzel örneklerinin görülebileceği tarihi eserler gelir. Dini ve tarihsel materyaller, çinicilik sanatı, doğal güzellikleri tercih sebebi. Uludağ ise, kış aylarında spor merkezi olması, yaz aylarında şelaleleri ve ormanları ile özellikle Ortadoğu ülkelerinden gelenlerin gözbebeği. Her ne kadar, otel hamamlarından başka, geleneksel hamamlarımız istenilen konfora henüz sahip olamasa da, Bursa denilince akıllara kaplıca turizmi de gelmektedir.” şeklinde konuştu.

Bursa’da buraları görmeden dönmeyin

Bursa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka görmesi gereken yerlere değinen Atilla Olgun, sözlerine şöyle devam etti:  “Bursa’ya gelen turist, şehri algılayabilmelidir. Bu yüzden eski şehir yerleşimi olan Hisar sokaklarını dolaşmalıdır. Çevredeki türbeler, camiler ziyaret edilmelidir. Hanlar bölgesi, Ulucami, Yeşil Türbe mutlaka görülmelidir. Uludağ, en azından teleferikle günübirlik kolayca ulaşılacak yerlerdendir. Eğer bir günlerini ayırırlarsa İznik, küçücük sokakları, gölü ve çini atölyeleri ile Bursa’nın en güzel ilçelerinden birisidir. Mudanya’da; eski evleri, deniz kıyısında küçük balık lokantaları ile sevimli bir yerdir. Apolyont Gölü; göl kıyısında kurulmuş antik çağdan bu yana yerleşim yeri olan Gölyazı Köyü, halen yaşayan en güzel köylerden birisidir. UNESCO tarafından kültür mirası listesine giren Cumalıkızık, Osmanlı’dan günümüze kadar korunan eşsiz bir yerdir. Uludağ eteklerinde, pırıl pırıl deresi ve yenilenen tarihi evleri ile Misi Köyü de merkeze çok yakın görülebilecek yerler arasındadır. Sonra tabii ki, İskender Kebap yenilmeli ve dönerken kestane şekeri alınmalıdır.”

Turist sayısı bu yıl 3 milyonu geçecek

Bursa turizmi hakkında bilgi veren Kitap Evi Hotel Genel Müdürü Atilla Olgun; “2014 yılında yerli ve yabancı turist olarak Bursa’da 3 milyona yakın turist ağırlandığını söyleyebiliriz. Bu rakamın, 2015 yılında 3 milyonu geçmesini bekliyoruz. Son 4 yılda yapılan yatırımları düşünürseniz, uluslararası zincir otellerin bir anda Bursa’da yükselmesinin bir tesadüf olmadığını anlayabilirsiniz” diyerek Bursa’nın öngördükleri potansiyelini ve önümüzdeki sezonlardaki turist ve yatırım beklentilerini dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder