11 Nisan 2015 Cumartesi

Kore Tanıtımı Gaya Restaurant’ta Gerçekleşti...

HABER MERKEZİ-ARTİN ŞİRİNPINAR




Kimliğinin özünü  “Gİ” (Ruh, Enerji), “HING” Eğlence, zevk, sevinç, heyecan ve “Ceong” Sevgi, sıcaklık, şefkat, dostluk olarak tanımlayan   GÜNEY KORE. Bu seyahat ile Doğası, kültürü ve yaşam felsefesiyle Güney Kore’yi deneyimleyip  Güney Kore’nin sadece  Seul’den ibaret olmadığını gezginlerimize farkettireceğiz.


1.Gün .18 Eylül Cuma : İstanbul – SEUL
Saat 15.00 ‘da Atatürk Havalimanı Asiana Air Kontuarında buluşma. Chek



in ve pasaport işlemlerinden sonra  17:30 OZ 552 sefer sayılı uçuşla Seul’e Hareket.

2.Gün .19 Eylül Cumartesi : SEUL -Seul Tower ve Aşk Kilidi duvarı
Normal şartlarda sabah 09:20’de İncehon Havaalanına varış. Pasaport ve bagaj işlemlerinden sonra Yerel Tur Rehberimizle buluşma. Seul’e transferimizin ardından otele yerleşme . Akşam yemeğinden sonra Seul kent merkezini 360 derecelik bir açıyla görebileceğimiz N.Seul Kulesi’ne çıkıyoruz. Kulenin terasında bulunan Aşk kiliti duvarı Aşkını sonsuza kadar saklamak isteyen çiftler için. Özellikle sonsuz aşkı arayan çiftler kilitlerini duvara astıktan sonra anahtarlarını Kuleden aşağıya atıyorlar. Geceleme Seul’de.

3.Gün .20 Eylül Pazar : SEUL – DMZ – SEUL

Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra. G.Kore-K.Kore sınırında bulunan DMZ Bölgesini ziyaret ediyoruz. Savaştan sonra yapılan antlaşmayla  askerden arındırılmış tampon bölgede, 3.Tünel, Dora Rasathanesi, Dorasan İstasyonu, Limjngok Parkı ve Özgürlük köprüsü burada göreceğimiz yerler.

Öğlen farklı bir deneyim bizi bekliyor. Öğle yemeğimizi kendimiz yapacağız.
Tipik bir Koreli gibi ve Kore mutfağında, tabikii kısa bir eğitim sonrası ‘’
Öğleden sonra Seul turumuz başlıyor. İlk durağımız Gyeongbokgunk Sarayı; Joeson Hanedanlığı’nın itibar sembollerinden biri. Daha sonra Ulusal Halk Kültürü Müzesini ziyaret ediyoruz.  Insadong Antikacılar sokağı Kore kültürünü yaşamak için en doğru adreslerden biri. Geleneksel el sanatları dükkanları, antikacıların, kafelerin bulunduğu bu cadde de keyifli zamanlar geçirmek için birebir. Günümüzün geri kalanında Gawnajang Pazarına gidiyoruz. Ülkenin ilk pazarı olan yer de geleneksel kıyafetten yiyeceğe bir çok ürün mevcut. Gündüz turumuzun son durağı Namsan Hanok köyü.Ayrıca bugünkü turumuzda Geleneksel kıyafet olan HANBOK ‘u da giyip seyahat anılarımız arasına katabiliriz. Biraz dinlenip akşam yemeğimizi yedikten sonra tekrar topladığımız enerji ile Seul’un en enerjik bölgelerinden biri olan Hongik Üniversitesi Bölgesine gidiyoruz. Geceleme Seul’de.
 
4.Gün .21 Eylül Pazartesi : SEUL – BEOBJUSA TAPINAĞI
Otelde yapacağımız kahvaltının ardından çıkış işlemlerini yaptırıp Beopjusa Tapınağına doğru yola çıkıyoruz. Bugünümüzü, gecemizi ve sabahımızı , turist olarak değil, tapınak sakini olarak geçireceğiz.

5.Gün .22 Eylül Salı : BEOBJUSA TAPINAĞI / GYEONGJU
Güne saat 03:00 da güneşi karşılamak için erken başlıyoruz.  Tapınakta yapacağımız günlük  aktivitelerden sonra saat 12:00 gibi Tapınaktan ayrılıyoruz. Yolculuğumuz Şilla Krallığının başkenti olan Gyeongju ya doğru devam ediyor.’ Gyeongju nun büyük bir bölümü 2000 yılında Unesco Dünya Mirası listesine girdi. Tumili Parkı, Cheomseodongdae, Rasathanesi, Anapji Göleti gece turuyla bugünkü programımızı tamamlıyoruz. Geceleme Gyeongju’da.

6.Gün .23 Eylül Çarşamba :  GYEONGJU/ BUSAN
Otelde alacağımız kahvaltının ardından, Gyeongcu bölgesindeki turumuza devam ediyoruz. Seokgruram anıt mezarını ve  Gyeongju Ulusal Müzesini ziyaret ettikten sonra Busan’a geçiyoruz. Busan, Güney Kore’nin en büyük liman kenti. Her ne kadar öncelikle liman şehri olarak bilinse de şehir dağ ve okyanusun alışılmadık bir biçimde karışımı olan yüksek tepelere kuruludur. Haeundae Plajı, Türk Şehitliği, Busan Tower, Teajongdea Uçurum Parkı, ve Gukje Uluslararası Pazarı. Geceleme Busan’da.

7.Gün .24 Eylül Perşembe :  BUSAN -JEJU ADASI
Sabah erkenden uyanıp soluğu Jagalchi  balık Marketi’n de alıyoruz. Birçok değişik ,deniz canlısını tezgahlarda görme şansımız olacak. Gezimizden sonra otelimize dönüp sabah kahvaltımızı yapıyoruz. Otelden çıkış işlemlerinden sonraki durağımız Busan Havalimanı. Yapacağımız iç uçuşla Jeju adasına varıyoruz. Volkan aktivitelerinin  yarattığı olağanüstü doğasıyla Jeju adası Unesco Biyosfer rezervi ve Dünya mirası ve Küresel jeolojik Parkı ilan edilmiştir. İlk durağımız doğa ve tarih müzesi, Samgumburi Krateri, Deniz Kadınları Müzesi, Seongsan Ilchulbong Zirvesi Dongmum Yerel Pazarı Bugün ki turumuzda göreceğimiz yerler. Geceleme Jeju ‘da                                                                                                                                                      
8.Gün .25 Eylül Cuma :   JEJU ADASI
Halen geleneksel yaşam tarzlarını devam ettiren ada halkını lav duvarlı ,saz çatılı  köylerinde ziyaret ediyoruz. Otelde alacağımız kahvaltının ardından Halk Kültürünü Koruma Alanı ilan edilen köyde, taş duvarların ardında , lav duvarlı ve saz çatılı evlerde yaşayan dost canlısı ada halkıyla tanışa bilirisiniz. Jusangjeolli Uçurumu, Yongmeori Kıyısı, Jeongbang Şelalesini gördükten sonra 7. Olle yürüyüş Festivalinde yaklaşık 3.30 saat süren adanın bir çok güzelliğine tanık olacağımız bir aktivite. Geceleme Jeju’da.

9.Gün 26 Eylül Cumartesi :   JEJU-SEUL
Otelde alacağımız kahvaltının ardından tekrar Seul’e dönmek için aracımızla Jeju havalimanına gidiyoruz. Seul’e vardıktan sonra durmak yok turumuza son hızla devam ediyoruz. Sıradaki turumuz Bukchon Hanok Köyü. Kuzey Köyü anlamına gelen Bukchon’un 600 yıllık tarihine Seul’un de tarihi demek yanlış olmaz. Bugün ayrıca Kore geleneksel el işlerinden biri olan  Knot yapımıyla ilgili küçük bir de kurs alacağız.
Bu son günümüzde katılacağımız etkinliklerden biri de Jeongdong Tiyatrosunda izleyeceğimiz “MİSO” dans gösterisi. Gösteriyi izlerken Kore’nin tüm renklerini ve Dört mevsimini görmek mümkün. Bu akşam Seul’ e veda ediyoruz. Geceleme Seul’de 10.Gün 27 Eylül Pazar :   SEUL / INCHEON

HAVAALANI - İSTANBUL
Erken alacağımız  kahvaltının ardından Incheon Havaatransfer ve Asiana Havayolları ile İstanbul’a dönüş Hareket :10,20 Varış : 16.10

Tur Fiyatı
Kişibaşı   (Word ve bonus karta 5 taksit) 3,310 USD
KK ile Tek Çekim Fiyatı 3,259 USD
Nakit ödemede indirimli fiyat   3,195 USD
Tek kişilik oda farkı [varsa]   518 USD
Not: Diğer taksit seçeneklerini sorunuz.

UÇUŞLAR
Gidiş (18.09.2015)
Asiana Havayolları İstanbul-Seul Kalkış: 17:30 Varış: 09:20
Dönüş (27.09.2015)
Asiana Havayolları Incheon -Seul Kalkış : 10:20 Varış:16:10

Fiyata Dahil Olanlar
İSTANBUL-SEUL/SEUL-İSTANBUL Uçuşu
Busan-Jeju-Seul Uçuşları                                                                                                                                                                                                  
7  Gece Otelde Oda Kahvaltı Konaklama
1 gece Temple’da Tam Pansiyon Konaklama
Transferler
2 Akşam Yemeği, 6 Öğle Yemeği, 8 Kahvaltı
Programda belirtilen geziler
Miso Performans Gösterisi

Geleneksel Knot yapım Kursu
Kore Yemeği Kursu .
Şehir turlarında yerel ingilizce rehber
Müze ve ören yeri girişleri,
TÜRSAB Seyahat Sigortası
Türkçe rehberlik Hizmetleri
Hergün kişi başı 1 şişe su

Fiyata Dahil Olmayanlar
Çıkış Harcı (15,00 TL)
Belirtilen  dışındaki 6 Akşam 2 Öğle yemeği .
Yemeklerdeki içecekler.
Bahşişler
[Varsa] Ekstralar, Kişisel her türlü harcama

VİZE:
Kore cumhuriyeti Türk Vatandaşlarından 90 güne kadar olan ziyaretlerde vize istememektedir. Pasaportunuzun en az 6 aylık süresi olması gerekmektedir.

KONAKLAMA
-Seul : 3 gece , 3* veya 4* otellerde Oda Kahvaltı
-Beopjusa Tapınağı:  1 gece Tam Pansiyon
-Gyeongju : 1 gece 4* veya Resort Oda Kahvaltı
-Busan : 1 gece 4* veya Resort Oda Kahvaltı
-Jeju adası : 2 gece 4* otelde Oda Kahvaltı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder